hírek

Székely - rezidensek: maradt a patthelyzet

Több mint egyórás vita után sem közeledtek az álláspontok a szaktárca és a fiatal orvosokat képviselő rezidens szövetség között csütörtökön a szakorvosjelöltekről szóló kormányrendelettel kapcsolatban.
2010.03.20. Hírek

A csontvelő sejtjeiben rejtőznek a HIV vírusok

Bár a gyógyszerek nullára csökkenthetik a HIV vírusok szintjét a vérben, a kórokozó mégsem tűnik el és gyakran visszatér, amikor a beteg abbahagyja a gyógyszerszedést. Egy új kutatás más oldalról enged betekintést abba, hogyan tud elrejtőzni a vírus a gyógyszerek elől.
2010.03.18. Hírek

Alapellátó orvosok: költsön többet a kormány egészségügyre

Az egy főre fordított egészségügyi kiadások jelentős emelését kéri a tavasszal felálló új kormánytól a FAKOOSZ - Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége; az alapellátás finanszírozását első lépésben 40 százalékkal kellene megemelni - indítványozza a szövetség az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.
2010.03.18. Hírek

Kevesebb, olcsóbb beavatkozással eredményesebb lehet egészségügy

Az amerikaiak egészségét, az Egyesült Államok egészségügyi helyzetét jobban lehetne egyszerűbb, életviteli változtatásokkal javítani, mint a technika látványos fejlesztésével vagy új gyógyszerekkel. Az amerikai egészségügyi reform kidolgozásával kapcsolatban kifejtett véleményt a világ egyik leghagyományosabb orvosi szakfolyóirata, az angol Lancet közölte.
2010.03.18. Hírek