hírek

Sok szülő aggódik az oltások mellékhatásai miatt

Bár a legtöbb amerikai szülő beoltatja gyermekét, sokan még mindig aggódnak a vakcinák biztonságossága miatt, és néhányan inkább lemondanak arról, hogy gyermekeiket megóvják egyes potenciálisan halálos betegségtől.
2010.03.10. Hírek

Személyre szabott warfarin-terápia

Az Ohio Állami Egyetem Kutatói egy gyors génfeltérképező eljárást fejlesztettek ki, mely képes azonosítani azokat a variánsokat, melyek befolyásolják a warfarin terápiásan hatásos adagját.
2010.03.10. Hírek

Magyar Nemzet: bojkottálják a képzést az orvostanhallgatók

Az orvostanhallgatók olyan jognyilatkozatot írnak alá, amelyben önként lemondanak a hazai szakorvosjelölti képzésben való részvételről, ha a kormány nem változtatja meg azt a szabályt, amely a fiatalokat kilenc évig egyetlen kórházhoz láncolja - írta keddi számában a Magyar Nemzet.
2010.03.09. Hírek

Koraszülött babákat menthet meg az agymosás

Javítja a koraszülött babák túlélési esélyeit egy speciális új technika, amellyel "átmossák" az agyvérzést elszenvedett újszülöttek agyát - ismerteti a Pediatrics című szakfolyóiratban megjelent tanulmányt a BBC hírportálja (http://newsvote.co.uk).
2010.03.09. Hírek

Egy adagban is biztonságosnak bizonyult a madárinfluenza elleni vakcina felnőttekben

Magyar és brit kutatók olyan H5N1 (madárinfluenza) elleni oltóanyagot fejlesztettek ki, amelyből már egyetlen adag védettséget alakít ki egészséges felnőttekben és idősekben. Ez az első olyan vakcina, amelyből egyetlen adagra van szükség és megfelel az uniós és az amerikai szabványoknak, így ígéretes lehet az influenza A vírus elleni oltóanyag előállításában is.
2010.03.09. Hírek