hírek

A gyógyító olvasás hatása az agyra

A gyermekek agyának olvasás közbeni működését vizsgáló tudósok meglehetősen váratlan jelenségbe ütköztek: a rossz olvasók terápiás jellegű fejlesztése az agy fehérállományának növekedését okozta. A növekedés pedig összefügg a szavak kimondása terén elért fejlődés szintjével.
2010.03.09. Hírek

A HIV-vírus elrejtőzhet a csontvelőben

A HIV-vírus elrejtőzhet a csontvelőben, így kikerülheti az őt "támadó" gyógyszereket, később pedig feléledve és szaporodva AIDS-betegséghez vezethet - közölték amerikai kutatók a Nature Medicine című szakfolyóirat vasárnap megjelent számában.
2010.03.08. Hírek

D-vitamin, az immunrendszer aktiválója

Kulcsszerepet játszik a D-vitamin a védekezőképesség aktiválásában - mutatták ki a Koppenhágai Egyetem kutatói a Nature Immunology című folyóiratban megjelent tanulmányukban.
2010.03.08. Hírek

A számítógépes receptírás előnyei

A gyógyszertárba küldött recept számítógépes formája hatszorta pontosabb, biztonságosabb, mint az eredeti, kézzel írott változat. A módszer amerikai elterjedésének előnyeit és nehézségeit áttekintő tanulmányt a Journal of Internal Medicine legújabb száma közölte.
2010.03.08. Hírek

Debreceni kardiológiai napok - Csökkent az infarktusos halálesetek száma

Magyarországon az utóbbi évtizedekben mérhetően csökkent a szív- és érrendszeri halálozások, ezen belül a szívinfarktusos halálestek száma - közölte Czuriga István címzetes egyetemi docens, a debreceni kardiológiai szakrendelés vezetője pénteken az MTI-vel, a 15. alkalommal megrendezett kardiológiai napok helyszínén.
2010.03.08. Hírek