hírek

Egyetlen éjszaka alatt alakították át a hazai egészségügyi ellátás térképét

Mintegy fél tucat rendelettel a kormány „átrajzolta” az egészségügyi ellátórendszer teljes palettáját. Az egészségügyért felelős miniszter jogkörei nagyjából néhány intézményvezető kinevezési okmányának aláírására korlátozódott, miközben a szakmai irányítással, a finanszírozással kapcsolatos jogkörök szinte mindegyike az Országos Kórház Főigazgatóhoz kerültek. Az új struktúrához igazították a finanszírozási szabályokat is.
2020.12.30. Hírek

Online rendezi meg nyílt napját januárban a Semmelweis Egyetem

Mesterséges intelligencia az orvoslásban, tudomány segítségével a bűnözők nyomában, virtuális tárlatvezetés az anatómián, interaktív hallgatói bejelentkezések, kérdezz-felelek – többek között ilyen izgalmas programokkal várja az orvos- és egészségtudományok iránt érdeklődő diákokat, szüleiket és tanáraikat a Semmelweis Egyetem a január 15-16-i online nyílt napján. Az összegyetemi rendezvényen több mint száz esemény mutatja be a Semmelweis Egyetem hat karát, szakközépiskoláit, tudományos diákköri munkáját és tehetséggondozó programját.
2020.12.29. Hírek

Fájdalmas számok jöttek a magyar kórházakról

Novemberben ismét az idén megszokott ütemben gyarapodott a kórházak beszállítók felé fennálló tartozása, az adósságállomány a hónap végére a csaknem 5 milliárdos növekedéssel 45,7 milliárd forintra duzzadt a Magyar Államkincstár (MÁK) friss adatai szerint.
2020.12.23. Hírek

Kásler Miklós kinevezte a kórházigazgatókat

Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere intézményvezetői kinevezéseket adott át a hazai klinikai központok, a budapesti centrumkórházak és a megyei kórházak igazgatói részére december 18-án. A felkért intézményvezetők megbízatása 2021. január 1-jétől lesz hatályos.
2020.12.21. Hírek

Ózon, vagy légtisztítás? Funkciók és veszélyek

Jelenleg szinte mindenki úgy éli az életét, hogy minden lehetséges módon elkerülje a koronavírus-fertőzést. A COVID idején – főként az intézményekben – egyre szélesebb körben terjed az ózonozás, ami azonban nem veszélytelen, mert maga az ózon mérgező! Az ózonozás egy fertőtlenítő eljárás, amelynek megvannak a szigorú szabályai. Ezt a funkciót azonban sokan összekeverik a légtisztítással.
2020.12.14. Hírek

Különleges adventi fényjáték a Bethesda Gyermekkórház épületén

December elsejétől különleges fényjátékban gyönyörkedhetnek mindazok, akik a Bethesda Gyermekkórházba érkeznek, vagy épp az M3-as felüljáróján közlekednek autójukkal. „A fényfestéssel szerettünk volna egy kis mosolyt csalni a hozzánk érkező gyerekek arcára, hogy ne félelemmel, hanem bizalommal lépjenek át szüleikkel a kórház kapuján.
2020.12.10. Hírek