hírek

Alkotmánybírósághoz fordulhat a Magyar Rákliga

Alkotmánybírósághoz fordul a Magyar Rákliga, ha az egészségügyi tárca nem vonja vissza azt a januári jogszabályt, amely szerint évente - hatóanyagonként és betegségcsoportonként - legfeljebb 50 beteg kaphatja egyedi méltányosság alapján a gyógyszerét - írja a Magyar Nemzet csütörtöki számában.
2010.02.25. Hírek

A rugalmas munkaidő jót tesz az egészségnek

Testben és lélekben is egészségesebbek lehetnek azok az emberek, akiknek van némi befolyásuk munkarendjükre, mint kevésbé rugalmas állásban dolgozó társaik - közölték egy amerikai tanulmány szerzői.
2010.02.24. Hírek

Lemondott az egészségügyi szakállamtitkár

Lemondott február 22-i határidővel az Egészségügyi Minisztérium egészségpolitikai szakállamtitkára, Medgyaszai Melinda; munkáját helyettesítéssel látják el a minisztériumban - közölte a tárca honlapján kedden.
2010.02.24. Hírek

Szívroham után a nőknek több segítségre van szüksége

Az infarktust követő, kritikus esztendőben a szívbeteg nők nagyobb mértékű társadalmi segítséget igényelnek, mint a férfiak. A gyengébb nem tagjai közül is mind többen szenvednek szív- és érrendszeri betegségben és ennek tanulságairól egy vizsgálat eredményei alapján a Circulation:Cardiovascular Quality and Outcomes szakfolyóirat számolt be.
2010.02.23. Hírek

A legtöbb lombikbaba egészséges

A több mint harminc évvel bevezetése után készült felmérések szerint a lombikbébi eljárás segítségével született gyerekeknél alig található orvosi eltérés a hagyományos megtermékenyülés után világra jöttekhez képest.
2010.02.23. Hírek