hírek

Megújuló szolgáltatások egyes gyógyszertárakban

Egy gyógyszerészek által kezdeményezett szakmai protokollnak köszönhetően a betegek megújult szolgáltatásokkal találkozhatnak egyes patikákban; lehetőség nyílik vérnyomást vagy vércukorszintet méretni a csatlakozó gyógyszertárakban - mondta Zalai Károly, a Magyar Gyógyszerészi Kamara főtitkára a Nemzeti Egészségügyi Tanács (NET) keddi ülését követő sajtótájékoztatón.
2010.01.27. Hírek

Új computer tomográf kerül a békéscsabai kórházba

Jelentősen rövidül a vizsgálati idő, illetve az orvosok a legmodernebb képalkotó eljárási módokat vehetik igénybe annak az új computer tomográfnak (CT) a segítségével, amelyet legkésőbb márciusra adnak át a békéscsabai kórházban - adta hírül kedden az önkormányzat az MTI Önkormányzati Sajtószolgálat (ÖS) honlapján.
2010.01.26. Hírek

Egy szintetikus lemez segíthet az orrsövény pótlásában

Polidioxánból készült felszívódó lemezt használnak az orrsövény (szeptum) pótlására – normálisan ez a porc választja szét az orrüreg kétoldali járatát – írja az Archives of Facial Plastic Surgery című folyóirat januári/februári száma.
2010.01.26. Hírek

Kettős szerepük van az immunsejteknek az agyban

Mindenki tapasztalta már magán a fertőzés tipikus jeleit: a lázat, a fáradtságot, az étvágytalanságot. Ezeket a hatásokat az agyban az immunrendszer jelzőmolekulái, a citokinek váltják ki. De hogyan jutnak át a citokinek a legtöbb nagyméretű vegyület számára akadályt jelentő vér-agy gáton?
2010.01.26. Hírek

Tiszta a szikénk?

Egy új, gyors hatású, a baktériumokat, vírusokat, gombákat és prionokat is elpusztító fertőtlenítő segíthet a halálos kórházi fertőzések terjedésének megállításában – derült ki egy új tanulmányból.
2010.01.26. Hírek