hírek

Cukorbetegség: a csendes gyilkos

A Diabetes UK nevű brit egészségügyi szervezet adatai szerint a tavaly kettes típusú cukorbetegséggel diagnosztizált emberek 56 százaléka még csak nem is gyanította, hogy beteg. Ennek fő oka, hogy az emberek nem ismerik fel a cukorbetegség első, korai jeleit.
2010.01.26. Hírek

Hét lépés az egészséges szívért

Az Amerikai Szívgyógyászok Szövetsége (AHA) új, hét lépésből álló programot adott ki, mellyel 2020-ra 20 százalékkal szeretnék javítani a szív-érrendszeri egészséget és 20 százalékkal csökkenteni a szívbetegségek és a stroke miatti halálozást.
2010.01.26. Hírek

Bajnai: folytatni kell a járvány megelőzését

Lesz második hulláma a H1N1 járványnak Magyarországon. Bajnai köszönetet mondott az ÁNTSZ eddigi tevékenységéért és kihangsúlyozta: szükség van további oltásokra. Egyetértett a kormányfő álláspontjával Székely Tamás miniszter és Falus Ferenc országos tiszti főorvos is.
2010.01.25. Hírek

Vérnyomás és szívelégtelenség

A szívelégtelenség a koszorúér-betegségben szenvedő, idős emberek körében mind gyakoribb, de már a normális érték felső határán lévő vérnyomás is tovább fokozza ennek kockázatát.
2010.01.25. Hírek

Hogyan okoz a túlzott napsütés bőrrákot?

A Loyola Egyetem kutatói új kezelési módot dolgoztak ki a bőrrák egy típusára. Az anyag támadáspontja egy, a sejtek szaporodási ciklusában szerepet játszó gén -mondta Mitchell Denning, a Chicago-i Loyola Egyetem Patológiai Intézetének professzora, a januári Journal of Biological Chemistry c. lapban megjelent cikk egyik szerzője.
2010.01.25. Hírek