hírek

Gyermekmentő-autót kapott a Debreceni Mentőállomás

A legkorszerűbb, gyermekmentési feladatok ellátására is alkalmas technikával felszerelt mentőautót kapott a Debreceni Mentőállomás, így az országban már három helyen biztosított a speciális mentés. A jármű már érkezésekor, január 15-én munkába állt, de hivatalos bemutatása csütörtökön sajtótájékoztatóval egybekötve történt.
2010.01.21. Hírek

Agykutatók nemzetközi kongresszusa Pécsett

Pécs ad otthont az idegtudományok művelői egyik legrangosabb idei konferenciájának, a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) IBRO International Workshop 2010 címmel csütörtöktől szombatig zajló tanácskozásnak.
2010.01.21. Hírek

Virtuális májon gyakorolhatnak a sebészek

A sebészek most már háromdimenziós, pontos képekkel gyakorolhatják a laparoszkópiás („kulcslyuk”) műtéteket – ezzel csökken a műtét kockázata és tanácsokat is kaphatnak a tapasztaltabbaktól.
2010.01.20. Hírek

A nem is befolyásolja a szív károsodását

A férfi nemi hormonok segíthetnek kivédeni a szív károsodását, mivel hozzájárulnak a szív körüli erek regenerációjához – állítják ausztrál kutatók a Journal of Experimental Medicine január 13-i számában megjelent új tanulmányukban.
2010.01.20. Hírek

Teljesen új immunrendszer őssejt átültetés után

A Stanford Egyetem orvosi karának kutatói egy nagyon fontos előrelépést tettek annak irányába, hogy képesek lehessünk felnőttek őssejtjeinek átültetése segítségével egy teljesen működőképes immunrendszert létrehozni azok esetében, akik örökletes vérképzőrendszeri vagy autoimmun betegségben szenvednek.
2010.01.20. Hírek

A tejfogyasztás enyhítheti a tejallergia tüneteit

Active ImageA Johns Hopkins Gyermekgyógyászati Központjának kutatásai szerint a fokozatosan emelt dózisú tejfogyasztás segíthet enyhíteni a tejallergiás gyermekek tüneteit, sőt, teljesen meg is szüntetheti azokat.
2010.01.20. Hírek

Őrizetben az Alma Patikák volt működtetője

Őrizetbe vette a rendőrség az Alma Patikákat korábban létrehozó és működtető cégek tulajdonos ügyvezetőjét, Bálint István - közölte a Hungaropharma Zrt. az MTI-vel kedden. A gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat tavaly nyáron tett feljelentést hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.
2010.01.20. Hírek