hírek

Kórházi ágyszámelvonás miatt tiltakozik Balassagyarmat

Elfogadhatatlan politikai döntés, hogy a balassagyarmati városi kórházból újabb tíz úgynevezett aktív ágyat vesznek el, és csakúgy, mint 2007-ben, ezt az ágyszámot is Miskolc kapja - mondta Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője a kórháznál tartott sajtótájékoztatón, kedden.
2010.01.19. Hírek

A sok ülés a rendszeres aktív mozgás mellett is árt

Az egész napos ülés jelentősen növeli az életmóddal összefüggő betegségek kockázatát még akkor is, ha mellette valaki rendszeresen végez testmozgást - közölték a stockholmi Karolinska Intézet kutatói kedden megjelent tanulmányukban.
2010.01.19. Hírek

Az elhízottaknál gyakoribb a vesekő

Nagyobb valószínűséggel alakul ki vesekő az elhízott embereknél, mint a normál testsúlyú egyéneknél, ám a súlyos elhízás nem növeli tovább a kockázatot - írják amerikai kutatók a Journal of Urology című szaklap februári számában.
2010.01.19. Hírek

Ki tudja mennyi a háziorvosok jövedelme?

Az Egészségügyi Minisztérium és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár biztosan nem. A tárcavezető azt nyilatkozta, hogy a KSH adatai alapján bruttó 196 ezer forintos átlagkeresettel számoltak, és ennek alapján hozták a rendelkezést.
2010.01.19. Hírek

Haiti-földrengés - Még találnak túlélőket a romok alatt, magyar mentők a helyszínen

A haiti fővárosban tapasztaltnál is súlyosabb károkat jelentettek a Port-au-Prince-től nyugatra fekvő Leogane városából szombaton, négy nappal a karibi szigetországot sújtó 7-es erősségű földrengés után. Miközben a fővárosban pénteken több túlélőt is találtak még a romok alatt, megérkezett a helyszínre a magyar Baptista Szeretetszolgálat által vezetett mentőcsapat, a szomszédos Dominikai Köztársaság fővárosába pedig a Magyar Református Szeretetszolgálat egészségügyi csoportja.
2010.01.17. Hírek

Az elhízottaknak nagyobb adag antibiotikumra lenne szükségük

A növekvő mértékű elhízásra tekintettel nagyobb adag antibiotikum szedését kellene elrendelniük az orvosoknak a betegek számára - írják amerikai és görög kutatók a The Lancet című tudományos hetilapban megjelent tanulmányukban. A jelenleg érvényben lévő, mindenki számára előírt adag a nagyobb termetű felnőttek esetében nem biztos, hogy megszünteti a gyulladást, viszont növeli az antibiotikum-rezisztencia kockázatát.
2010.01.17. Hírek