hírek

Felavatták az új budaörsi légimentő-bázist

Felavatták az új budaörsi légimentő-bázist pénteken; az M1-es autópálya mellett, 235 millió forintból kialakított létesítmény a közép-magyarországi régiót, valamint a szomszédos megyéket szolgálja ki.
2010.01.15. Hírek

Szakértői egyeztetések kezdődnek a háziorvosi finanszírozásról

A jövő héten szakértői szinten egyeztetnek a háziorvosokat érintő finanszírozási elvonásokról, ugyanis a szaktárca a KSH által közölt adatokra támaszkodva nem a valós átlagbér szerint állapította meg a praxisok támogatását - derült ki az egészségügyi miniszter és a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke csütörtöki budapesti egyeztetését követően.
2010.01.15. Hírek

Tizenévesek fizikai állóképessége Európában

Tudományos vizsgálatok is bizonyítják azt a mindennapos tapasztalatot, hogy a tizenéves kori állóképesség és testalkat jelzi és jelentősen megszabja felnőttkorban a szív- és érrendszeri betegségek megjelenését.
2010.01.14. Hírek

Amerikában magas, de stagnál az elhízottak száma

A felnőtt népesség több mint kétharmada, a gyerekek több mint harmada túlsúlyos az Egyesült Államokban, ám ez az arány évek óta változatlan, nem mutat növekedést - derült ki a szerdán közzétett hivatalos adatokból.
2010.01.14. Hírek

A krónikus alváshiány rontja a teljesítményt

Egy végigaludt éjszaka nem kompenzálhatja a krónikus alváshiányt, amely halmozódik, és rontja az egyén teljesítményét - derítették ki amerikai kutatók, akik vizsgálataik eredményét a Science Transitional Medicine orvosi folyóirat legújabb számában publikálták.
2010.01.14. Hírek