hírek

Hogyan lesz a fából csont?

Már nincs messze, és természetes úton lehet csontokat előállítani emberek számára. Olasz kutatók kifejlesztettek egy módszert, amellyel rattan fából az emberi szövettel csaknem megegyező csontot tudtak előállítani. A Bolognához közeli Istec biokerámia-laboratóriumban már egy egész juhnyájba implantálták az új csontot.
2010.01.11. Hírek

EüM: nőtt a háziorvosok finanszírozása

A munkáltatói terhek és a háziorvosi praxisok bevételének csökkenése egyenlegeként is több forrás marad a háziorvosoknál - közölte az Egészségügyi Minisztérium pénteken; a tárca felhívta a figyelmet: szerződésszegést követ el az a háziorvos, aki nem látja el betegeit.
2010.01.09. Hírek

Adományvonal a debreceni mentőcsoportért

A Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoport (DEKOM) Egyesületet támogatják azok, akik a 1788-as Telekom Adományvonalat hívják vagy sms-t küldenek 2010. január és február hónapban. A két hónap alatt beérkező hívások díja teljes egészében a egyesületé lesz, amely ezt az összeget humanitárius és karitatív tevékenységének költségeire fordítja.
2010.01.09. Hírek

Új vírus - WHO: már tetőzött a H1N1 járvány

A jelek szerint az északi félteke országai már túl vannak az idei influenzaszezon csúcspontján - áll az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) pénteki közleményében. Európa legtöbb országában és az újinfluenzát először észlelő Észak-Amerikában már csökken a megbetegedések száma.
2010.01.09. Hírek

Az alapellátó orvosok a számításokat akarják látni

Az Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége azt kéri az egészségügyi minisztertől, mutassa be azokat a számításokat és kalkulációkat, amelyet alátámasztják a minisztérium azon állítását, hogy megtakarítást jelent a háziorvosoknak az idei évtől érvényes munkáltatói járulékcsökkentés. Erről szóló közleményüket pénteken juttatták el az MTI-hez.
2010.01.09. Hírek

Új vírus - Falus: a lakosság 26-30 százalékát beoltották

Ugyan nem éri el a megbetegedések száma a járványküszöböt, lecsengőben van az első járványhullám, de január-februárban és áprilisban ismét a megbetegedések számának növekedésére kell számítani; a lakosságnak eddig 26-30 százalékát oltották be - mondta el Falus Ferenc országos tiszti főorvos csütörtökön, sajtótájékoztatón.
2010.01.09. Hírek

Betegjogok: a kórházak többségében elérhetők a betegjogi képviselők

A megkérdezett 114 kórházban szinte mindenhol feltüntetik a betegjogi képviselő elérhetőségét, az adatkezeléssel kapcsolatos tájékoztató az intézmények 69 százalékában érhető el a betegek részére - derült ki az Egészségbiztosítási Felügyelet (EBF) legfrissebb felmérésből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
2010.01.09. Hírek