hírek

Nappali sürgősségi ügyelet indult Dunakeszi térségében

Nappali sürgősségi ügyelet kezdte meg működését Dunakeszin, Fóton, illetve a kistérségben - közölte Kristóf László ügyeletvezető csütörtökön az MTI-vel. Az alapítványi rohamkocsi perceken belül a megadott címre ér, s akár a környéken lévő, nagy forgalmú M2-es autóútról is hívható.
2010.01.08. Hírek

Lelki betegségek előfordulása és kezelése Európában

Nincsen betegség, mely az egészség tudatával eltöltött emberi életet olyan mértékben megrövidítené, mint a depresszió, gazdag és szegény országban egyaránt. A társadalom egészsége szempontjából alapvetően fontos kérdéssel, az Egészségügyi Világszervezet, az Euro Observer különszámában foglalkozik.
2010.01.08. Hírek

Népszabadság: leállítják a kocsit a háziorvosok

Egyelőre egyéni tiltakozó akciókkal reagálnak a háziorvosok arra, hogy a kormány csökkentette a praxisok finanszírozását, eddig tucatnyi körzetben állította le az orvos az autóját, kapcsolta ki a mobiltelefonját, válaszul a kabinet lépésére - írta a Népszabadság péntek számában.
2010.01.08. Hírek

Világméretű gond az egészségügyi írástudatlanság

Betegek és egészségügyben dolgozók szempontjából egyaránt káros az "egészségügyi analfabétizmus", vagyis az egészségügyi ismeretek teljes hiánya. A betegségek megelőzésének, a betegellátás reformtörekvéseinek ebből eredő nehézségeit, az angol Lancet szerkesztőségi cikkben ismertette.
2010.01.07. Hírek

Hamburgeradóval az egészségért

"Hamburgeradóval" is hozzá lehetne járulni a romániai lakosság egészségügyi helyzetének javításához - legalábbis így látja Cseke Attila egészségügyi miniszter, aki szerint a gyorséttermi étkekre, édességekre, szénsavas üdítőitalokra is adót kellene kivetni.
2010.01.07. Hírek