hírek

Már a csecsemők is számolnak

A matematika az emberi elme alkotása, egyszerre az agy és a kultúra evolúciójának a terméke – állapítja meg Csépe Valéria, az MTA főtitkárhelyettese. A matematikai képességekről és ezek agyműködési hátteréről számol be a kísérleti pszichológia és kognitív idegtudomány kutatóprofesszora A számoló agy című cikkében.
2009.12.30. Hírek

A ginkgo biloba nem lassítja a szellemi hanyatlást

A páfrányfenyő (Ginkgo biloba) leveléből készült kivonat nem lassítja a szellemi leépülést - állítják a Journal of the American Medical Association (JAMA) című orvosi szaklapban kedden megjelent tanulmány szerzői.
2009.12.30. Hírek

Segíthet megelőzni a cukorbajt a kávézás, teázás

Becslések szerint 250 millió cukorbeteg él a Földön, de kevesebben is lehetnének, ha mindenki gyakrabban ivott volna kávét vagy teát. A meghökkentő tudományos adatokat az Archives of Internal Medicine legújabb száma közölte.
2009.12.29. Hírek

Új vírus - A gyors lefolyású, végzetes influenza több módon öl

A H1N1 miatt elhunyt emberek halálát - akik mind az influenza gyors lefolyású változatát kapták el - általában tüdejük sérülése okozza, noha a különböző pácienseknél más-más módon - derül ki az American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine című szaklap januári számában megjelenő tanulmányból.
2009.12.29. Hírek

Obamáék beoltatták magukat a H1N1 ellen

Barack Obama amerikai elnök múlt kedden bejelentette, hogy õ és felesége, Michelle, beoltatták magukat a H1N1 influenzavírus ellen, és minden amerikai honfitársát ugyanerre buzdította.
2009.12.28. Hírek

Ápolóink is külföldre tartanak

Lapinformáció szerint kétszer annyi egészségügyi szakdolgozó kért az idén igazolást a külföldi munkavállaláshoz, mint tavaly. Most már nem csak orvoselvándorlás jellemzi hazánkat, az ápolók is egyre bátrabban próbálnak szerencsét más országokban.
2009.12.28. Hírek