hírek

Megérkezett Tiranába az első szállítmány magyar vakcina

Megérkezett szombaton Albániába H1N1vírus elleni magyar gyártmányú vakcina első szállítmánya - közölte az albán hírügynökséggel Alban Ylli, a tiranai Közegészségügyi Intézet igazgatója. "Egy magyar cég által gyártott tízezer ampulláról van szó. A vakcina egyike az Európai Unió által szabadalmaztatott nyolc vakcinának és az első, amely Albániába érkezik" - mondta az igazgató.
2009.12.20. Hírek

Új vírus - Meghaladta a tízezret a halálos áldozatok száma a WHO szerint

Az északi félteke nagy részén, különösen Észak-Amerikában már elérte csúcspontját a járvány téli hulláma, viszont Közép- és Délkelet-Európában, valamint Ázsia déli és középső részén még mindig növekszik a megbetegedések száma. A WHO adatai szerint a járvány egyelőre Észak-Amerikában szedte a legtöbb áldozatot - összesen 6335 esetben -, Európában pedig egyetlen hét alatt harmadával nőtt a halottak száma, 412 fővel 1654-re.
2009.12.20. Hírek

Az alkohol az első számú halálok Oroszországban

Az első számú halálok az alkohol, illetve az alkoholizmus, de a hivatalos statisztikák a tekintetben nem érnek sokat, az alkoholfogyasztással közvetve összefüggő haláleseteket ugyanis nem veszik figyelembe - mondták el szakértők Moszkvában.
2009.12.19. Hírek

A hiperbár sikertörténete

Nem, nem az, aminek első olvasásra látszik. Nem egy fantasztikus csodabárról van szó, amelyben szívesen időznek ráérő embertársaink. Mielőtt bárki felesleges találgatásokba kezdene, elárulom, hogy a modern gyógyászat, a XXI. századi orvostechnika jótékony hatású remekéről van szó: a hiperbárról, röviden HBO-ról.
2009.12.18. Hírek

Rákközpont Heidelbergben

A világ legnagyobb, besugárzással működő onkológiai gyógyító centruma kezdte meg működését a németországi Heidelbergben az egyetemi klinika területén felépített új, háromemeletes komplexumban.
2009.12.18. Hírek