táplálkozás

Szívbarát lehet a marhahús?

Egy nemrégiben közzétett, átfogó, szisztematikus áttekintés és metaanalízis azt mutatja, hogy a marhahús fogyasztható a szívbarát étrend részeként. Kutatások kimutatták, hogy a napi átlagos bevitelben két (3 uncia) adag feldolgozatlan marhahús nincs jelentős hatással a legtöbb szív- és érrendszeri betegség (CVD) kockázati tényezőjére.
2024.12.20. Hírek

Táplálhatja a daganatokat a túl sok fruktóz?

A fruktóz a gyümölcsökben, valamint egyes zöldségekben és a mézben található természetes cukor. Természetes forrásból, például almából vagy datolyából fogyasztva nem tekinthető károsnak az ember egészségére. Ha azonban a magas fruktóztartalmú kukoricaszirup részeként fogyasztjuk olyan feldolgozott élelmiszereken keresztül, mint az üdítők és a csomagolt pékáruk, akkor egészségügyi problémává válhat.
2024.12.11. Hírek

Akár 27%-kal csökkentheti a szívbetegség kockázatát a több növényi fehérje fogyasztása

Mivel a szívbetegségeknek tulajdonítható halálesetek az Egyesült Államokban az első helyen állnak, a kutatók azon tűnődtek, hogyan lehetne ezt a számot csökkenteni. Bár a gyógyszerek és a technológiai beavatkozások segítenek, az étrend továbbra is a középpontban marad azok számára, akik meg akarják előzni a szívbetegségeket, vagy javítani akarják egészségi állapotukat.
2024.12.06. Hírek