táplálkozás

Öt diéta a szív egészségéért

A rendszeres testmozgás és a dohányzás mellőzése mellett az étrend az egyik eszköze a szív védelmének. Ennek oka, hogy befolyásolhatja a gyulladást, a vérnyomást, a koleszterinszintet és a szívbetegségek egyéb kockázati tényezőit.
2025.01.21. Életstílus

A legjobb növényi fehérjeforrások

A növényi alapú étrendben kiemelten fontos a megfelelő fehérjebevitel biztosítása. Bár a hús az általánosságban ismert fehérjeforrás, vannak olyan zöldségek is, amelyek gazdagok ebben a tápanyagban.
2025.01.20. Életstílus

Miért él tovább az, aki teázik?

A tea a világ egyik legnépszerűbb itala, és nem véletlenül. Ez az ősi főzet nem csak hidratál - tele van antioxidánsokkal és olyan vegyületekkel, amelyek javítják az egészséget és a koncentrációt, mialatt hozzájárulnak a hosszabb élethez is.
2025.01.13. Életstílus

Szívbarát lehet a marhahús?

Egy nemrégiben közzétett, átfogó, szisztematikus áttekintés és metaanalízis azt mutatja, hogy a marhahús fogyasztható a szívbarát étrend részeként. Kutatások kimutatták, hogy a napi átlagos bevitelben két (3 uncia) adag feldolgozatlan marhahús nincs jelentős hatással a legtöbb szív- és érrendszeri betegség (CVD) kockázati tényezőjére.
2024.12.20. Hírek

Táplálhatja a daganatokat a túl sok fruktóz?

A fruktóz a gyümölcsökben, valamint egyes zöldségekben és a mézben található természetes cukor. Természetes forrásból, például almából vagy datolyából fogyasztva nem tekinthető károsnak az ember egészségére. Ha azonban a magas fruktóztartalmú kukoricaszirup részeként fogyasztjuk olyan feldolgozott élelmiszereken keresztül, mint az üdítők és a csomagolt pékáruk, akkor egészségügyi problémává válhat.
2024.12.11. Hírek