táplálkozás
Új trend: a bolygóbarát étrend
25 százalékkal alacsonyabb az esélye annak, hogy krónikus betegségben halálozik el valaki, ha ezt a diétát követi.
Alapvető élelmiszerünk a tej, de nem mindegy, melyik fajtát isszuk
A tejjel és a tejtermékekkel kapcsolatos információk a sokszor felmerültek a korábbi években, azonban a tejfogyasztással kapcsolatos érvek és ellenérvek, tények és tévhitek tengerében időről-időre célszerű ismét foglalkozni a témával.
Megdőlt egy tévhit! – Rizsital termékteszt a Tudatos Vásárlóktól
Van, aki etikai-állatvédelmi okokból dönt úgy, hogy növényi „tejet” fogyaszt inkább, míg van, aki egészségügyi okokból kifolyólag. Míg másoknak egyszerűen csak ízlik. A WEBBeteg.hu cikkéből kiderül van-e olyan amit jobb, ha nem fogyasztunk?
Ezeket sosem szabad rendelni étteremben
Vannak olyan ételek, amiket javasolt inkább elkerülni egy vendéglőben.
A 2-es típusú cukorbetegség előfordulása
A táplálkozással összefüggő 2-es típusú cukorbetegség (T2D) globális terhe nem pontosan meghatározott. Egy kockázatbecslési modell 1990-2018 között 184 országban 11 táplálkozási tényező közvetlen és testtömeg-közvetített hatásának tulajdonítható T2D előfordulását becsülte meg a felnőttek körében.
Együnk egészségesen tavasszal is!
Az egészséges táplálkozási minták betartása, bizonyos tápanyagok (vitaminok, ásványi anyagok) bevitele vagy meghatározott élelmiszerek (olajos magvak, hüvelyesek) fogyasztása segíthet megelőzni és kezelni a depressziós és a szorongásos tüneteket, melyek részei lehetnek a tavaszi fáradtságnak.