Ne, ne etessük a vízi madarakat!
Ahogy közeleg a rossz idő, egyre többen gondolnak a madarak etetésére, ami igen dicséretes. Sajnos a köztudatban fennmaradt az, hogy a vízi madarak táplálásáról is érdemes gondoskodni, pedig szinte minden évben felhívják a figyelmet ennek veszélyeire.
Megnyitott az új Corvin Áruház, azaz a Corvin Palace
A Corvin Áruház sokáig üde színfoltja volt Budapestnek, ám jó ideig esztétikusnak nem nevezhető alumíniumburkolat csúfította el az egykoron meseszép, neoklasszicista homlokzatot. Felújítása 2021-ben vette kezdetét, visszakapta közel régi kinézetét és a napokban az alsó szintjét átadták a vásárlóknak.
A fügefa levele is felhasználható! Lássuk, mit is készíthet belőle
A fügefa levele igen sokoldaldalúan felhasználható, mely ugyanúgy felhasználható hal-és húsételekhez, mint desszertekhez, italokhoz. Mivel egyre több otthonban megtalálható a fa, így összeszedtük, mi mindent lehet a leveléből készíteni.
Ez a közös azokban, akik 100 évig élnek
Egy vérvizsgálatból kiderülhet, vajon hosszú élet vár-e ránk.
Ezért szeretünk annyira megrémülni
Az ijedtség, félelem legtöbbször negatív jelzőként jelenik meg, ám valójában majdnem minden ember élvezi, ha megrémülhet- persze bizonyos szituációkban. Gondoljunk csak a horrorfilmekre, a kísértetkastélyokra, az extrém sportokra, vidámparki játékokra. Természetesen megvan a magyarázata annak, hogy miért is esik jól, ha olykor megborzongunk.
Őszi kedvenc fűszerünk, a fahéj. De vigyázat, nagy mennyiségben ártalmas is lehet!
A fahéj sokak által kedvelt fűszer, mely az őszi/téli édességek és italok népszerű hozzávalója. Bár igen egészséges, ám a szakértők figyelmeztetnek, hogy túl nagy mennyiségben káros is lehet. Vajon mennyit lehet belőle biztonsággal fogyasztani?
Így készítsen igazán ízletes hummuszt
A csicseriborsó egy igen finom, tápláló, egészséges és rendkívül sokoldalúan felhasználható alapanyag. Az egyik legnépszerűbb belőle készült étel a krémes hummusz, melyből ízletes és laktató vacsorát készíthetünk akár 10 perc alatt.
Tudja mi az, amivel a legjobb megmosni a gyümölcsöket és a zöldségeket?
Eláruljuk, nem, nem a TikTok-on terjedő ecetes-szódabikarbónás áztatásra szavaznak a szakemberek!
Hallott már a déjà vu ellentétéről, a jamais vu-ről? Vajon miért tűnik olykor idegennek az ismerős?
A déjà vu mindenki számára ismerős kifejezés, és bizonyára sokan megtapasztalták már, milyen is ismerősnek érezni vadiúj helyzeteket, történéseket. De vajon átélte már ennek az ellenkezőjét, a jamais vu-t? Amikor egy szokványos dolgot idegennek érez?
A tudósok felfedezték a hatodik alapízt
Az édes, savanyú, sós, keserű és umami ízek mellett újabb alapízre bukkantak a tudósok. A nyelv ugyanis reagál az ammónium-kloridra, amely néhány skandináv cukorka népszerű összetevője.
Újra a képernyőn Öveges József, aki nagy tömegekkel szerettette meg a fizikát
A ’60-as évek kedvenc fizika tanárának, Öveges Józsefnek Legkedvesebb kísérleteim című ismeretterjesztő sorozatát láthatjuk újra TV képernyőjén.
5 érdekesség a Mona Lisa-ról
Tudta például, hogy egyszer ellopták a Louvre-ból és Picasso is gyanúsított volt?
Ismét jönnek régi albérlőink, a poloskák
Az ázsiából származó márványpoloskák (Halyomorpha halys) és az afrikai vándorpoloskák minden ősszel beköltöznek otthonainkba, ahol kellemesen eltölthetik téli hibernálódásukat. De mit tehetünk, ha nem nézzük jó szemmel új albérlőink szállásfoglalását?