Életstílus

A Pezsgő

Napjainkra Magyarországon is egyre kedveltebb a pezsgő, különösen így év vége felé. Ilyenkor egyre többen járkálnak a boros pultok között és próbálják kiválasztani a szilveszteri itókát. Mára ez már nem is olyan egyszerű feladat, hiszen a polcokon százszámra sorakoznak a különböző palackok, van, amelyik 400 forintba kerül és van, amely 20.000-be. Ráadásul mindenféle feliratok is vannak rajtuk.

2010.12.28. Életstílus

A gránátalma leve segíti a súlyos vesebetegeket

A gránátalmalé erősen antioxidáns hatású, és emiatt szinte minden betegség kezelésére ajánlják, a ráktól a szívbajokig. Izraeli kutatók az amerikai vesegyógyászok idei tudományos ülésén ismertették eredményeiket, amelyek szerint ez a gyümölcslé jelentősen javítja a művese kezelésre szoruló betegek állapotát is.

2010.12.27. Életstílus

Miért eszünk halat karácsonykor?

A karácsonyi asztalra kerülő ételek legtöbbjének szimbolikus üzenete volt: így mákos tésztát enni jó házasságot, hüvelyeseket gazdagságot és jó termést jelentett. A közösen elfogyasztott alma a család összetartozását, a mézzel elkészített fokhagyma pedig a jövő évi egészséget szolgálta. De mit eszünk ma, és mi a szokás a nagyvilágban?

2010.12.24. Életstílus

Csodát tesz a zene - Sajátos pécsi stúdium

Már a várandósoknak is tanácsolják, hogy énekeljenek magzatuknak. A zene csodákra képes - mondja beszélgetésünkben Laczó Zoltán zenepszichológus, aki részt vesz a zeneterápia szakosok képzésében a Pécsi Tudományegyetemen. Megrendítő történetet mesél arról, hogy a muzsika még a halál küszöbéről is képes ideig-óráig visszacsalogatni a távozni készülőt.

2010.12.23. Életstílus