Életstílus

Hogyan lehet a tudomány a közö(n/s)ségé?

Kutatók, tudósok és politikusok, szerte a világon egyre gyakrabban ismerik el, hogy a tudomány nagyon távol került a hétköznapi emberektől. Ennek egyik eredménye, hogy a társadalom egyre kevésbé ismeri meg és ismeri el a tudományos kutatók érdemeit.

2010.04.10. Életstílus

Az izomláz jó dolog

Amikor először elkezdünk edzeni, valószínűleg egy ideig utálni fogjuk az egészet. Fájó izmok, égő tüdő, izzadás és könnyek.

2010.04.09. Életstílus

Világrekord trófeák

A legnagyobb barnamedvét Ceauşescu lőtte, míg a világcsúcstartó kőszáli kecskebak I. János Károly spanyol király nevéhez fűződik. Többek között ezeket a vadászzsákmányokat is megcsodálhattuk a kőbányai vásárközpontban.

2010.04.09. Életstílus

A telt idomok éve

A Somlói Tavasz Egyesület március 18-án tartotta a 2009-es évjáratú borok bemutatóját Budapesten, a Festetics Palotában.

2010.04.08. Életstílus

OS - Egy magyar grafikus munkája is bekerült az UNESCO „Kultúrák Közeledésének Nemzetközi Éve” programsorozatba

2010 a Kultúrák Közeledésének Nemzetközi Éve az UNESCO naptárában, melynek deklarált célja a kulturális sokszínűség védelme és terjesztése. Láthatóságának növelése érdekében az UNESCO plakát pályázatot írt ki "Culture Counts" címmel, elősegítve ezzel is a kultúrák közötti párbeszédet és a kultúrák közeledését.

2010.04.08. Életstílus

Egészséghétvége a 100 csoda kiállításon

A 100 csoda című interaktív kiállításon kipróbálható a jövő. A legújabb találmányok és innovatív csodakütyük decembertől tekinthetők meg a Párisi Udvarban, azonban áprilisban kiemelt figyelmet kap az egészség, a prevenció és a gyógyítás.

2010.04.07. Életstílus

Nyolc stresszűző étel

A megfelelő egészséges ételek sokszor segíthetnek megállítani a tudattalan majszolást és az étel utáni sóvárgást, és ami még jobb, csökkenteni a szorongást és tüneteit.

2010.04.07. Életstílus

Aranyérmes lett az egri chardonnay

Eger természeti adottságai a világ nagy borvidékei közül leginkább Burgundiához hasonlíthatók. Különösen a chardonnay és pinot noir fajtákból készülhetnek kiváló minőségű borok.

2010.04.06. Életstílus

Fáj-e a Júdás-verés?

Húsvétkor véget ér a negyven napos böjt: másnap sonka, tojás, torma és kalács kerül az ünnepi asztalra. Utánajártunk, ki kaphat piros tojást, mit jelent a Júdás-verés és milyen húsvéti üzeneteken kell majd nevetnünk.

2010.04.05. Életstílus

Amit illik tudni a szalvétahasználatról

A szépen megterített, virággal díszített ünnepi asztalnak elmaradhatatlan tartozéka a művészien hajtogatott damaszt szalvéta. Étkezés közben ne hadonásszunk, mert előfordult, hogy a szalvétát valaki lesöpörte, majd az asztal alá bújva megkereste. A szöveg végén további történetek is olvashatók.

2010.04.05. Életstílus