Jó tanácsok a karácsonyi bevásárlásokhoz
Ételkészítéshez vásárolt alapanyagokat, élelmiszereket megbízható helyről, üzletben, piacon szerezze be a vásárló, s mindig nézze meg a termék jelölését - javasolja egyebek mellett a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal (MÉBiH).
Tökéletes tökösök - receptek
A sütőtök eredeti lelőhelye Közép- és Dél-Amerika trópusi része. Az inkák, a maják, az aztékok és főként az indiánok kedvenc eledele volt. Amerika felfedezése után begurult Európába is.
Kevesebb a vendégvadász Zalában
Harmadik negyedébe ért a márciustól jövő február végéig tartó vadászati év. A kiugró vadászszezonok közül kettőn túl vannak a társaságok, most jellemzően a vaddisznó hajtóvadászatok és a nagyvad terelővadászatok folynak.
Balatoni harc: küzdelem a kárókatonákkal
A Balaton környéki halastavak őszi lehalászásakor a korábbi éveknél is nagyobb gondot okozott a kárókatonák tömeges jelenléte.
Az igaz vadász tízparancsolata
Amit a vadászatban szem előtt kell tartani.
Hogyan született a konyak?
A cognac a 20. század eleje óta eredetvédett, a gyártást 1936-ban helyezték állami felügyelet alá.
Hertay Mária grafikusművész kiállítása
Hertay Mária grafikusművész gazdag életművének egy kis szeletét mutatják be, akinek kristálytisztára kidolgozott, művészi erőt gyöngyöző grafikái hiteles választ adnak az életünkre.
A tökéletes palacsinta - receptek
Nem túlzás azt állítani, hogy a palacsinta a világ egyik legkedveltebb finomsága. Legyen az édes vagy sós, tálaljuk desszertként, főételként, feltekerve, összehajtva, csúsztatva vagy rakva, melegen, netán fagylalttal töltve, hidegen - megunhatatlan.
Új magyar konyha - kilenc pontban
A Magyar Gasztronómiai Egyesület kilenc szempontban összefoglalta, mi a legfontosabb ma az új magyar konyha számára.
Szorongás ellen együnk fekete csokoládét?
A magas kakaótartalmú csokoládé mérhetően csökkenti a szorongást, és ez főleg a nagyon szorongó emberekben érvényesül. A legnagyobb csokoládégyár által támogatott vizsgálat eredményét a Journal of Proteome Research közölte.
Milyen legyen a karácsonyi pulyka?
A novemberi dércsípéssel elhullatták termésüket kertünk gyümölcsfái. Csupán egyetlen fácska, a naspolya őrizte még sárgásbarnás kincseit.
Milyen koktélok készíthetők pálinkából?
Lehet, már nem kell sokáig várnunk, hogy a pálinkának legalább akkora, vagy még nagyobb presztízse legyen a vendéglátásban, mint a whiskynek. A jelek, legalábbis idehaza erre utalnak: az előzetes adatok szerint az idén a hazai vendéglátóhelyeken 30-40 százalékkal nőtt a pálinkafogyasztás, míg a whiskyé ugyanennyivel csökkent.
A tökéletes kocsonya – recept
Kocsonyát vélhetően már a 15. században készítettek Magyarországon. Így az első magyar nyelven kiadott szakácskönyvben (Tótfalusi Kis Miklós Szakácsmesterségnek könyvetskéje, 1698) is szerepel Hideg étek néven.