A környezeti szennyezők örök életű krónikása – a méz
hírek2021.07.13.
Forrás:
www.mta.hu
3 perces olvasási idő
Az édesítőszerként, kedvelt finomságként mindenki által ismert méz új oldalát mutatta be Baranyai Edina, a Debreceni Egyetem Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszékének adjunktusa a Magyar Tudományos Akadémia által meghirdetett Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíj egyik idei nyertes pályamunkájában. Mint az kutatásaiból kiderült, a méz rendkívül jól konzerválja a belé zárt összetevőket, afféle időkapszulaként használható a térség éghajlati, környezetszennyezési múltjának feltárásához.
Kedves Olvasó!
Ezt a cikket teljes terjedelmében csak regisztrált tagjaink érhetik el.
Ha Ön már korábban regisztrált a DRportalon, akkor , vagy pedig