Életstílus

Világhírű ételek

Vannak olyan ételek, melyekről szinte az egész földkerekségen hallottak, sőt nevük majd minden étterem kínálatában ott szerepel. De vajon, csupán a jó marketing, vagy a hangzatos nevekhez fűződő történetek miatt váltak ezek a fogások világhírűvé?

2011.06.27. Életstílus

Többet tud az ország a májrákról, mint 3 hónapja

Ma Magyarországon többen vannak tisztában azzal, miként kerülhetik el a májrákot, mint 3 hónappal ezelőtt. A Magyar Rákellenes Liga, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT) és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) által közösen jegyzett, a Rákgyógyítás médiapartnerségével szervezett sajtópályázatra 29 pályamunka érkezett: online szerkesztőségek, megyei és országos napi- és hetilapok, regionális és országos rádióadók, televíziós stúdiók egyaránt helyet adtak a kérésnek, hogy a májrák témáját körbejárva segítsenek, hogy minél többen időben eljussanak orvoshoz azok közül, akiket fenyeget a rosszindulatú májbetegség.

2011.06.27. Életstílus

A molekuláris gasztronómia

Képzeljünk el egy kémiai labort. Találunk benne kemikáliákat, kémcsöveket, edényeket, amiben összekeverhetjük a különböző anyagokat, hogy azok reakcióba lépjenek. Vannak mérőeszközök, melyek segítségével ellenőrizhetjük a reakcióhőmérsékletet és kimérhetjük az összetevők mennyiségét. Tulajdonképpen saját konyhánk is egy ilyen kémiai labor.

2011.06.24. Életstílus