Életstílus

Egri Borok az Akadémián

Eger és borai méltán népszerűek, a tavalyi Év Bortermelője is ezen a vidéken készíti nedűit, és most mi is belekóstolhatunk a csodába. Az egri borok ugyanis egy napra ismét a Magyar Tudományos Akadémia impozáns épületébe költöznek.

2010.02.22. Életstílus

Ökokonyha mesterszakácsokkal

Eco-cocina, la última vanguardia - a madridi nemzetközi gasztronómiai csúcstalálkozó idei leghangsúlyosabb programsorozatának szlogenje szerint a világ legjobb séfei az élenjáró ökokonyhára voksolnak.

2010.02.22. Életstílus

Beethoven-maraton

A Művészetek Palotája és a Budapesti Fesztiválzenekar közös projektjében Beethoven élete és munkássága elevenedik meg egy maratoni rendezvény keretein belül, mely 11 koncertet, kiállítást és egyéb érdekességeket is magában foglal.

2010.02.20. Életstílus

Így készül a bor I.

Sokan azt mondják, többek között nagyon sok borász is vallja, hogy jó bort nagyon könnyű készíteni, csak jó szőlő kell hozzá és sok türelem. Ha jó szőlőt termelsz, akkor jó borod lesz, ez így igaz lehet, de fordítva biztosan nem működik, vagyis rossz szőlőből soha sem lesz jó bor!

2010.02.20. Életstílus

Megújultunk

Évek óta működik Debrecenben, a Hal közben egy kis üzlethelységben az Esszencia Borszaküzlet. A borkultúra fejlődésével, az egyre több és szebb bor forgalomba kerülésével a tulajdonosoknak szembe kellett nézni a ténnyel, a bolt egyre kisebb, egyre zsúfoltabb lesz, nem alkalmas a borkedvelő fogyasztók színvonalas kiszolgálására. (x)

2010.02.18. Életstílus