Életstílus

Sikeres premier - Gasztronómiai roadshow

"Eszi, nem eszi, nem kap mást" - régóta ezt kell tudomásul vennie azoknak, akik a közétkeztetés valamelyik formáját kénytelenek választani. Mi, magyarok hagyományosan az ebédet tartjuk fő étkezésnek, és ezt igen sokan - gyermekek és felnőttek egyaránt - nem otthonukban, hanem intézményi keretek közt fogyasztják el.

2010.01.05. Életstílus

Különlegességek dióból

A diónak (Juglans regia) leginkább a magjával találkozunk a konyhában, ennek ellenére számos más gyógyhatású része is van a növénynek. Az ünnepek után bejgliből és süteményekből maradt diót nagyon sokféleképpen használhatjuk fel a konyhában.

2010.01.04. Életstílus

28 éves bor

Nagyon sokszor vetődik fel a borbarátok között, hogy mi lehet a bor élvezeti korának a határa? Általában a vörösbort tartjuk a hosszabb életűnek, persze az édes fehéreket leszámítva, de mi a helyzet a fehér borokkal? Nos, nagyon sok szép 4 – 8 éves fehérbort kóstoltam már és sok kevésbé jó 2 – 3 éves vöröset.

2010.01.04. Életstílus

A golf története

A golf eredete messze az érett középkorig vezethető vissza. Természetesen a reneszánsz évszázadaiban űzött játékot nem lehet összehasonlítani a ma ismert golffal és megfelelő források híján a két játék közti rokonság sem bizonyítható, annyi mindenesetre bizonyos, hogy a „goff” vagy „kolf” kedvelt időtöltése volt a brit és németalföldi arisztokráciának.

2010.01.03. Életstílus

Pécs 2010 - Megnyitó

2010. január 10-én hivatalos nyitóünnepséggel veszi kezdetét Magyarország eddigi legnagyobb kulturális eseménysorozata, a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa program.

2010.01.03. Életstílus

Sporttal vezetik le a stresszt a magyarok

Tízből nyolc magyar felnőtt saját bevallása szerint rendszeresen stresszben él, amit sokan testmozgással igyekeznek levezetni - derül ki a GfK Hungária Piackutató Intézet legutóbbi felméréséből. A felnőtt lakosság számára a stressz legkellemetlenebb tünetei közé az idegesség, a feszültség és a szorongás tartozik.

2010.01.02. Életstílus